Kinesitherapie & Manuele Therapie te Rijdt | Therapie
15516
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15516,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Therapie

Tijdens de eerste sessie wordt een uitgebreide anamnese afgenomen. Na een grondig klinisch onderzoek naar de oorzaak van het probleem, stel ik een realistisch behandelplan op. Dit wordt, waar nodig, tijdens de behandelingen bijgestuurd.

De eerste sessie duurt doorgaans dan ook 45min.

De manueel therapeutische behandelingen duren 30min.

Trainingspatiënten zijn meestal een uur aan het werk.

KINESITHERAPIE & MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie.
Deze therapie gaat een stap verder dan kine in de analyse van de klachten en de behandeling zelf.

 

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds houding en mobiliteit verbeteren. Het lichaam wordt als één geheel beschouwd en er worden verbanden gelegd tussen verschillende delen en stelsels van je bewegingsapparaat.

 

De voornaamste toegepaste kinesitherapeutische en manueel therapeutische technieken:

 

Articulaire mobilisaties en manipulaties

(Hartmann, Kaltenborn, Maitland, Mulligan, …)

Neurogene mobilisaties

(Bulter, Elvey, Shacklock, …)

Weke delen behandeling

(Diepe dwarse fricties, dwarse rek, stretching, triggerpunt therapie)

MEDISCHE TRAININGSTHERAPIE

Objectieve en progressieve opbouw tijdens de revalidatie

Medische Trainingstherapie is de oefentherapie die rond 1965 in Noorwegen ontstond als een logisch gevolg van de manuele therapie. De grondlegger van de methode is Oddvar Holten.

 

MTT, is een progressief opgebouwde oefentherapie en beoogt o.a. gewrichtsmobiliteit en/of stabiliteit, lokale circulatie, spierkracht, coördinatie en tolerantie om druk op het kraakbeen te beïnvloeden. Uiteraard zal steeds het herstel (of verbetering) van de aangedane bewegingsfunctie het einddoel zijn.

 

Een nauwkeurig klinisch onderzoek van het bewegingsapparaat (extremiteiten en wervelkolom) vormt het uitgangspunt van het MTT oefenprogramma, dat opgesteld wordt na een initiële of tussentijdse test. De patiënten voeren hun gedoseerd en geïndividualiseerd oefenprogramma uit in de oefenzaal. Met een aangepaste apparatuur kan doelmatig geoefend worden door patiënten met uiteenlopende aandoeningen.

SPORTSPECIFIEKE REVALIDATIE / SCREENING

  • Preventieve screening: Hierin worden zowel de wervelkolom als de extremiteiten lokaal en als geheel geëvalueerd om potentiële klachten te voorkomen, of om prestaties te bevorderen door belemmerende factoren op te sporen en weg te werken.
  • Functionele en sportspecifieke training, van start tot sporthervatting.
  • Preventieve sportspecifieke training
  • Taping (sporttaping, McConnel, kinesio-taping, …)